Лабораторийн ажил
Даалгавар-1. Дүрсэнд эффект өгөх.
2. II зургийг Marquee Tool багаж ашиглан эллипс хэлбэртэйгээр таслан авч 1-р зурган дээрээ байрлуулан Layer Style цонхны Drop Shadows effect тохируул.
Elliptical Marquee Tool хэрэгслийг сонгон авч 2-р зургаа дараах байдлаар таслан авна.
Таслан авсныхаа дараа 1-р зурган дээрээ paste хийхэд зураг дараах хэлбэртэй харагдана.
3. III зургийг Custom Shape Tool багаж ашиглан 5 хошуу хэлбэртэйгээр таслан авч мөн 1-р зурган дээрээ байрлуулан Layer Style цонхны Bevel and Emboss effect ашиглан дараах хэлбэрт оруул.
Хэрэгслээсээ Custom Shape Tool хэрэгслийг сонгон авна.
Нээгдэх цонхноосоо Shape хэсгийг сонгон хэрэгтэй дүрсээ авна.
Дараа нь 3-р зурган дээрээ очин shape дүрсээ татан зурна.
Ингэхэд Layer цонхон дээр shape чинь дараах байдлаар харагдана.
Layer-ийн Rasterize-с Layer-г сонгосноор shape дараах байдалтай харагдана.

Дараа нь Magic Wand Tool хэрэгслээ сонгон авч layer болсон shape дүрснийхээ цулгуй өнгөн дээр очин дарж идэвхижүүлнэ.
Ингэснийхээ дараа Background-аа сонгон copy хийнэ.
Зураг 1 дээрээ очин Paste хийхэд дараах байдалтай болно.
Зураг 2 болон 3-т эффектүүдээ хийснээр дараах байдалтай болно.
Даалгавар-2. Текстэд эффект өгөх.
![]() |
| Зураг-1 |
![]() |
| Зураг-2 |
1. Хар хөх өнгийн ар фон үүсгээд дурын фонд сонгон авч өөрсдийн нэрийг бичнэ.
2. Бичсэн текстээ Type болгоно. Layer->Rasterize->Type
3. Type болсон техтдээ дараах эффектүүдийг өгнө. Blending Options (Right Click Layer > Blending Options)
![]() |
| Drop Shadow |
![]() |
| Inner Shadow |
![]() |
| Inner Glow |
![]() |
| Bevel and Emboss |
![]() |
| Satin |
![]() |
| Gradient Overlay |
4. Эффектүүдээ өгсөний дараа Layer-ийн төрлөө Darken болгоно.
5. Дараа нь эффекттэй текстээ 3 хэмжээст болгоно. Edit->Transform->Distort























No comments:
Post a Comment